Duurzame energie

Zonnepanelen op dak(2)Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Bovendien veroorzaakt het gebruik van fossiele brandstoffen CO2 uitstoot, wat indirect leidt tot de opwarming van onze aarde. Het energieverbruik zal dan ook moeten dalen ten opzichte van het huidige niveau. Veel landen hebben dit probleem onderkend en willen meewerken aan verbetering van ons milieu. Ook de Nederlandse regering hanteert doelstellingen voor de gebouwde omgeving en wil een 30% duurzamere samenleving realiseren voor 2020. Dit betekent dat de huidige EPC-norm, die de energiezuinigheid van gebouwen bepaalt, verder zal moeten dalen. Daarnaast zullen jaarlijks circa 300.000 bestaande woningen moeten worden gerenoveerd. Duurzame energie kan hierbij een grote rol spelen. In nieuwbouwwoningen maken isolatie, bouwen zonder kieren en toepassing van passieve energie van de zon al standaard deel uit. Het energieverbruik kan echter nog verder dalen door energiezuinige installaties als PV-cellen en thermisch zonlicht.

De afgelopen jaren is de techniek wat betreft verwarmen, ventileren en de warmwater voorziening voor uw huis  of kantoor zodanig veranderd dat het moeilijk is om de beste techniek en waar voor uw geld te bepalen. Indien u zich orienteerd op een nieuwe verwarmingsketel, energiebron voor warm water of stroom dan is het zaak dat de e.e.a. goed is afgestemd op uw situatie en uw behoefte.

 

Duurzame energie bronnen

Wij bij installatiebedrijf Voss hebben we ons gespecialiseerd in een aantal duurzame oplossingen. Tegenwoordig worden uiteraard vaak zonnepanelen ingezet maar ook zonneboilers, pelletkachels, houtvergassers zijn voorbeelden van duurzame energie bronnen. Een ander veel voorkomend euvel bij de traditionele cv installatie waar weinig mensen aan denken is het inregelen van uw cv installatie bij u thuis aan de hand van uw behoefte waarbij ook een besparing gehaald kan worden. Uiteraard levert een combinatie van diverse duurzame oplossingen een behoorlijk financiële besparing op.

Investering

Het aanschaffen van duurzame energiebronnen kost natuurlijk geld echter zult u na aanschaf ook meteen besparen. Uiteraard is de besparing geheel afhankelijk van welke oplossing u heeft gekozen, gaat het om zonnepanelen, -boiler of pelletkachel in alle gevallen merkt u het op uw maandelijkse energie rekening. Hoe snel u de investering heeft terugverdient hangt ook af van uw huidige situatie. Uiteindelijk zult u steeds meer besparen omdat de energieprijzen nog steeds ieder jaar stijgen.